Vissoorten

Vissoorten

Dit overzicht laat de vissoorten zien die in Nederland goed verkrijgbaar zijn. Altijd al willen weten hoe deze vis er precies uitziet, waar hij vandaan komt, hoe hij smaakt en wanneer je hem het beste kunt eten of juist met rust moet laten? Klik op de vissoort en lees meer.

 

Vangstgebieden

Als je vis in de supermarkt koopt, dan staat op de verpakking het gebied vermeld waar de vis gevangen is. Bij de visdetaillist staat dit vermeld op het kaartje in de vitrine.

Onderstaande wereldkaart toont de belangrijkste 12 vangstgebieden.

 1. Noordwestelijk deel van de Atlantische oceaan
 2. Noordoostelijk deel van de Atlantische oceaan
 3. Midden-westelijk deel van de Atlantische oceaan
 4. Midden-oostelijk deel van de Atlantische oceaan
 5. Zuidwestelijk deel van de Atlantische oceaan
 6. Zuidoostelijk deel van de Atlantische oceaan
 7. Oostzee
 8. Middellandse Zee
 9. Zwarte Zee
 10. Indische Oceaan
 11. Stille Oceaan
 12. Antarctische Oceaan
  Meer over visgebieden

Vis en seizoen

Vissers en visspecialisten doen er alles aan, om ons dagelijks zo vers mogelijke vis aan te bieden. Maar vis is een echt seizoensproduct. Hoewel je het hele jaar door vis kunt eten, kun je niet het hele jaar door elke vissoort eten.

Meer over Vis en seizoen


Verantwoorde vis

Wij willen niet alleen nu maar ook in de toekomst kunnen genieten van vis. Daarom moeten vissers, de overheid en de consument nu al samenwerken aan een verantwoorde visserij. De overheid en vissers doen dit door middel van nieuwe vistechnieken, het handhaven van strenge regelgeving en de ingestelde vangstquota. Jij kunt ook een steentje bijdragen door duurzaam gevangen vis en seizoensvis te kopen.

Meer over verantwoorde vis


Informatie zoekformulier

Zoeken

Vis en seizoenen kalender

wandplaat vis en seizoenen

Op deze kalender is precies te zien wanneer je welke vis goed kunt eten. Klik op de afbeelding om deze te dowloaden.

Voedingsstoffen

Vis, schaal – en schelpdieren leveren verschillende waardevolle voedingsstoffen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten, vitamines en mineralen. Voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei, het onderhoud en het functioneren van het lichaam. Bij elke vissoort vind je informatie